25.11.2017

Састанак са принцом престолонаследником Абу Дабија шеиком Мохамедом Бин Заједом ал Нахјаном

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Абу Дабију са принцом престолонаследником Абу Дабија шеиком Мохамедом Бин Заједом ал Нахјаном са којим je разговарао о даљем унапређењу односа двеју земаља.

Двојица саговорника посебно су размотрили могућност даљег инвестирања компанија из Уједињених Арапских Емирата у Србији.

Председник Вучић обавестио је шеика Мохамеда о напретку радова на заједничком пројекту "Београд на води", као и сарадњи у области енергетике и пољопривреде.

Председник Вучић и шеик Мохамед говорили су и о наставку сарадње Републике Србије и компаније Етихад кроз пословање националног авиопревозника Ер Србије.

Током сусрета, двојица саговорника сагласили су се да успех реформи и будућност развоја двеју земаља стоји, пре свега, у убрзаном развоју и унапређењу образовног система. Шеик Мохамед бин Зајед понудио је председнику Вучићу помоћ у размени добрих пракси из образовног система Емирата, који су познати по огромним улагањима у образовни систем, посебно у области високошколског образовања.

У Абу Дабију,
25. новембар 2017.