Састанак са руководиоцима ковид болница

Вести

28.10.2020. - 14:25

Састанак са руководиоцима ковид болница

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са руководиоцима свих ковид болница у Србији, са којима је анализирао целокупну ситуацију везану за епидемију вируса КОВИД-19.

 
Састанак са руководиоцима ковид болница

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Данас је свакако најтежи дан за Србију по броју новозаражених“, рекао је председник Вучић након састанка и додао да се није говорило о новим рестриктивним мерама. 
 
"Веома оштро ћемо санкционисати оне који не поштују већ уведене мере и то ћете у данима који су пред нама моћи да видите. Други избор немамо. Не можемо да затворимо економију, живот, али оно што је апсолутно минимално ће морати да се поштује", поручио је председник Вучић и навео да се разговарало о здравственом систему и о томе како да се систему помогне. Он је најавио и једнократну помоћ од по 10.000 динара за 120.000 здравствених радника, као и значајније повећање плата у односу на друге категорије у јавном сектору. 
 
Састанак са руководиоцима ковид болница

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Разговарали смо и о томе како да се супроставимо забрињавајућим бројкама и нарастајућој инфекцији и зарази. Kако да обезбедимо функционисање здравственог система и да додатно опремимо болнице и домове здравља, како да нон ковид пацијенти не буду ускраћени за негу и здравствену заштиту, како да у будућности реагујемо по питању вакцина и да прибавимо додатне количине вакцина за грип", навео је председник Вучић и нагласио да је ситуација посебно тешка у Београду и Kрагујевцу. Он је рекао да се у Београду отвара 30 лежајева у Kлиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" и да ће се сутра отворити део лежајева у Земунској болници, затим и део болнице у Панчеву, а да ће наредна, као ковид болница, бити отворена Градска болница на Звездари.  
 
Састанак са руководиоцима ковид болница

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"И даље ствари држимо под контролом. Бројке свакако брину, али и уз те забрињавајуће бројке ситуација је и даље значајно боља него у свим деловима Европе. Проблем је што нам је део здравственог особља заражен", изјавио је председник Вучић. Он је истакао да радови на изградњи две нове ковид болнице, у Батајници и у Kрушевцу, иду по плану и да ће болница у Батајници бити отворена до 1. децембра, а да ће установа у Kрушевцу почети да прима пацијенте најкасније до краја године. 
 
Београд, 28. октобар 2020. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).