12.10.2017

САСТАНАК СА СПЕЦИЈАЛНИМ ИЗАСЛАНИКОМ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА НЕМАЧКЕ ЗА ЈУГОИСТОЧНУ ЕВРОПУ КРИСТИЈАНОМ ХЕЛБАХОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас изасланика за Југоисточну Европу Министарства спољних послова Савезне Републике Немачке Кристијана Хелбаха.

Председник Вучић и немачки изасланик изразили су задовољство што су политички и економски билатерални односи Србије и Немачке на највишем нивоу у новијој историји, као и очекивање да ће у будућности наставити да се развијају.

Немачки дипломата је рекао да је Србија главни партнер у региону, посебно за остваривање циљева Берлинског процеса, који подразумевају боље економско и инфраструктурно повезивање Западног Балкана. Српски председник је нагласио да ће Србија остати посвећена регионалној сарадњи, са циљем одржавања мира и стабилности у региону.

Председник Вучић је изразио захвалност за подршку Немачке европском путу Србије. Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду пред Србијом рад на имплементацији мера са циљем унапређења владавине права и слободе изражавања.

Председник Вучић и изасланик Хелбах такође су нагласили потребу наставка дијалога Београда и Приштине, а немачки дипломата је поздравио иницијативу српског председника за покретање унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 12. октобар 2017. године

Фото Тањуг, Драган Кујунџић