Састанак са суоснивачем компаније "Apple"

Вести

06.12.2023. - 16:14

Састанак са суоснивачем компаније "Apple"

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Стива Вознијака, инжењера рачунарства и суоснивача компаније Apple, са којим је разговарао о образовању, високом али и о средњем образовању и како да се промени свест људи да је образовање кључна карика за развој друштва. Председник Вучић је најавио да ће, на његов предлог, Влада Србије доделити српске пасоше једном од суоснивача компаније Apple Стиву Вознијаку и његовој супрузи.

Састанак са суоснивачем компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је изјавио да је поносан и пресрећан што је творац микрорачунара и легенда ИТ индустрије Стив Вознијак у нашој земљи и што је имао прилику да га угости, истакавши да је Вознијак био укључен у бројне филантропске подухвате и да је обучавао децу, посебно старости између 11 и 13 година. 
 
Састанак са суоснивачем компаније

Фото: Танјуг / Страхиња Аћимовић

 
"Покренули смо много тога што бисмо у народном периоду могли да урадимо у Србији и направимо да будемо много привлачнији за клинце, за младу генерацију, за оне који би у нашој земљи могли да пронађу и најбоље могуће универзитете, најбоље могуће школе због којих неретко одлазе у иностранство. Тиме бисмо у потпуности смањили одлазак људи из ове земље, а привлачили огроман број људи из целог региона и не само из региона, већ и шире, јер мислимо да је Србија по неким другим критеријумима људима веома привлачна", рекао је председник Вучић. 
 
Састанак са суоснивачем компаније

Фото: Танјуг / Страхиња Аћимовић

 
Стив Вознијак је изјавио да он пријатељима говори да је Србин који живи у Америци и да жели да учи историју. 
 
"За сваку компанију је користан корпоративни имиџ, а за Србију то може да буде ЕXPО 2027", рекао је Вознијак. Он је навео да ће велики део изложбе ЕXPО 2027 бити усмеравање пажње света на Србију и додао да ће радити на томе да више пажње и утицаја буде усмерено на саму Србију, истакавши да је ово заиста најсмисленије од свих путовања које је имао и од свих почасти које је имао са свим председницима и премијерима.  
 
Састанак са суоснивачем компаније

Фото: Танјуг / Страхиња Аћимовић

 
"Видео сам како се град планира, како се земља планира од министра финансија и заиста сам чуо невероватне приче које можете да испричате о овој земљи. Тако да је заиста време да идете ка врху, а ја желим да будем део тога и да промовишем Србију и интересе Србије до краја свог живота", поручио је Стив Вознијак. 
 
Београд, 
06. децембар 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).