20.11.2017

Састанак са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Сорошем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Сорошем, са којим је разговарао о регионалној сарадњи и подршци ове Фондације европским интеграцијама Србије, реформама у области медија и владавине права.

Танјуг, Фото Драган Кујунџић

Председник Вучић је истакао да је стратешки циљ и главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији, као и да је Србија спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда. Српски председник је нагласио и то да је региону Западног Балкана место у Европској унији, и да Србија, упркос повременим негативним процесима у региону, остаје опредељена да сва отворена билатерална питања са суседима решава дијалогом.

Двојица саговорника су се сагласили да је потребно да Србија настави да примењује реформе, посебно оне које се односе на владавину права.

Заменик председника Управног одбора Алекс Сорош охрабрио је Србију да настави да игра конструктивну улогу, када је реч о стабилности у региону Западног Балкана, и нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима и развоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
20. новембар 2017.