tan2017-11-20_10035231_0.jpg

Вести

20.11.2017. - 11:33

Састанак са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Сорошем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Сорошем, са којим је разговарао о регионалној сарадњи и подршци ове Фондације европским интеграцијама Србије, реформама у области медија и владавине права.

Председник Вучић је истакао да је стратешки циљ и главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији, као и да је Србија спремна за даље реформисање друштва и достизање европских стандарда. Српски председник је нагласио и то да је региону Западног Балкана место у Европској унији, и да Србија, упркос повременим негативним процесима у региону, остаје опредељена да сва отворена билатерална питања са суседима решава дијалогом.

Двојица саговорника су се сагласили да је потребно да Србија настави да примењује реформе, посебно оне које се односе на владавину права.

Заменик председника Управног одбора Алекс Сорош охрабрио је Србију да настави да игра конструктивну улогу, када је реч о стабилности у региону Западног Балкана, и нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима и развоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
20. новембар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).