ok_pirot.jpg

Вести

16.09.2017. - 14:27

„Спојићемо целу Србију и омогућићемо људима из било ког дела земље да раде и да буду своји на своме.“

Председник Србије Александар Вучић отворио је данас ауто-пут од Пирота до Димитровграда у дужини од 30,5 километара уз поруку да се неће стати, све док се не оствари јасан план и изузетан циљ и стари сан - 1200 километара аутопутева у Србији.

Председник Вучић је истакао да је изузетно задовољан учињеним рекавши: "Мој осмех је данас дуг 30,5 километара" и додао да ускоро очекује и договор о ауто-путу Ниш–Плочник, односно о делу трасе Ниш– Приштина којим ћемо се повезати са нашим народом на КиМ али и Албанцима у Албанији те да ће Ниш постати раскршће свих путева.
„Спојићемо целу Србију и направићемо јасну целину од наше земље“, рекао је председник. „Омогућићемо људима из било ког дела земље да раде и да буду своји на своме. То је оно што радимо и градимо, то су нове инвестиције, нова радна места", поручио је Вучић.
Он је такође истакао да циљ Србије никада није био да буде одсечена и неразвијена, већ развијена, богата и повезана путевима, преко којих би сви могли да дођу код нас, а ми да видимо где идемо.
„Резултати политичара се мере, између осталог, километрима ауто-путева, пруга, али и животним стандардом“ подвукао је председник. Он је изразио уверење да ће у том смислу грађани кроз коју годину „измерити“ сами да ли су власти радилe или не.
Председник Вучић је подсетио да смо деценијама слушали приче о ауто-путу који би спојио Софију са Београдом и Истанбулом, а та прича је сада – реалност. Указујући да ће овај ауто-пут моћи да послужи и као резервна писта за авионе, председник је рекао да су огроман посао обавили људи који су, градећи пут, мењали конфигурацију и пејзаж овог дела Србије.
Председник је позвао грађане да дођу у Белу Паланку, Пирот, Бабушницу и сва остала места у источној Србији, да виде колико је наша држава лепа. „Ауто-путем се успоставља "крвоток" који ће да "храни" сваки део наше земље који повезује нашу лепу Србију како нико више не би био одвојен од света“- додао је председник.
"Дајемо земљи оно што јој је највише потребно за напредак и развој. Све што људи буду стварали овде, од ћилима и аутомобилских гума, сада је за 30 километара ближе осталим деловима Србије и Европи", закључио је председник Вучић.

16. септембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).