25.01.2018

Светски економски форум у Давосу 2018 - Састанак са европским комесаром за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханесом Ханом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Давосу са европским комесаром за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханесом Ханом са којим је разговарао о ситуацији у региону и европском путу Србије.

Председник Вучић и комесар Хан разговарали су о напретку Србије на европском путу уочи објављивања најављене стратегије о проширењу ЕУ.
Председник Вучић је изразио очекивање да ће та стратегија бити конкретизација позитивних и охрабрујућих порука председника Европске комисије Жана Клода Јункера, који је Србију означио као предводника у процесу проширења Европске уније на Западни Балкан, као и да ће стратегија имати значајан утицај на мир и стабилност у региону. Двојица саговорника сагласили су се да је добро што је Западни Балкан поново у фокусу ЕУ, посебно током бугарског председавања Унијом.

Српски председник и европски комесар разговарали су и о дијалогу Београда и Приштине, истичући да је важно да у будућности и Београд и Приштина имају реалан, озбиљан и одговоран приступ. „Ситуација у којој се две стране договарају мора да буде таква да и једни и други буду помало незадовољни. Ако неко мисли да може да добије све, а да други не добије ништа, онда је то погрешан пут, који неће довести до решења“, закључио је председник Вучић.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Давос,
25. јануар 2018. године