25.01.2018

Светски економски форум у Давосу 2018 - Састанак са председником Владе Албаније Едијем Рамом,

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Давосу са председником Владе Албаније Едијем Рамом, са којим је разговарао о билатералним односима и европском путу двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да Србија и Албанија имају добре односе и изразио уверење да су ти односи нарочито значајни за стабилност Западног Балкана.

“То што имамо различите ставове о неким питањима, не значи да нисмо свесни чињенице да наше две земље играју значајну улогу у очувања мира", истакао је председник Вучић и нагласио да је став о Косову основна разлика између Србије и Албаније.

Двојица саговорника разговарали су и о економској сарадњи, посебно о развоју туризма и начинима како мотивисати грађане Албаније да дођу у Београд и грађане Србије да посете Тирану.

Председник Рама је рекао да верује да ће Србија и Албанија наставити да спроводе агенду за економски развој региона без граница, као и да ће допринети уклањању баријера у трговини, култури и науци.

Председник Рама је нагласио да је Косово и даље важна тема за односе Србије и Албаније, као и да Албанија подржава наставак дијалога Београда и Приштине.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Давос,
25. јануар 2018. године