Најаве и обавештења

15.07.2017. - 14:16

Најава за медије 15.07.2017. - Председник Вучић у посети Сједињеним Америчким Државама

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Сједињеним Америчким Државама 16. и 17. јула 2017. године, где ће имати низ билатералних сусрета са америчким званичницима.

Председник Вучић разговараће са потпредседником САД Мајком Пенсом, затим председавајућим Комитета за оружане снаге Конгреса сенатором Џоном Мекејном, потом са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем, као и са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и Емануелом Кливером. Планиран је и сусрет председника Вучића са шефом Бироа Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгијелом и командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Марком Бартманом.

Tоком боравка у Вашингтону, председник Вучић састаће се и са представницима Пословног савета за међународно разумевање (Business Council for International Understanding) и присуствовати потписивању Меморандума о разумевању са компанијом CISCO, која се бави дизајнирањем, производњом и продајом опреме за рачунарско умрежавање.

Београд,
15. јул 2017. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).