Најаве и обавештења

30.11.2016. - 14:06

Обавештење за медије 30.11.2016. - Уједињени Арапски Емирати

Београд, 30. новембар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић боравиће у радној посети Уједињеним Арапским Емиратима од 01. до 02. децембра 2016. године, током које ће се састати са високим државницима те земље.

Првог дана посете председник Николић присуствоваће отварању Фестивала културног наслеђа Шеик Зајед у организацији Министарства председничких послова УАЕ и Фондације „Калифа бин Зајед“.

Такође, председник Николић обићи ће павиљон Републике Србије у организацији Привредне коморе Србије, који сачињава 17 компанија и организација из Републике Србије које ће представљати нашу земљу током трајања Фестивала.

Другог дана посете председник Николић присуствоваће централној прослави Дана државности УАЕ која ће се одржати у Абу Дабију и том приликом ће се састати са бројним државницима који ће присуствовати прослави.

Писмо уреднику

Фестивал културног наслеђа Шеик Зајед у Уједињеним Арапским Емиратима одржаће се у периоду од 28. новембра 2016. до 04. јануара 2017. године.

Председник Републике Србије Томислав Николић покровитељ је учешћа Србије на Фестивалу чији су организатори (покровитељи) Министарство председничких послова УАЕ и Фондација „Калифа бин Зајед“. Фестивал се организује већ 11 година и представља једну од најважнијих културних манифестација у УАЕ коју сваке године посети више десетина хиљада посетилаца. Простор је подељен на четири целине (део за УАЕ, део за земље залива, део за арапске земље и интернационални део). Свака земља учесница добија простор одређене површине са припремљеним штандовима. Идеја је да се на том простору што верније представи Република Србија и да се изложе традиционални српски производи. У сарадњи са Привредном комором Србије, која је организатор наступа српских фирми на фестивалу, Амбасада Србије у УАЕ контактирала је „Халал“ агенцију исламске заједнице Србије и прибавила списак компанија које имају „Халал“ сертификат и чији би производи могли да се продају на Фестивалу.
Компаније и организације из Србије које учествују на Фестивалу:
„Алева“ а.д., „Flory” д.о.о., „Београдски сајам“, „Esensa”, „Фиделинка скроб“ д.о.о., Фондација „Драгица Николић“, „Галеника“, „Glob Metropoliten Tours”, „Gold essence” д.о.о., „Клас“, „Мона“, „Nevena & AllMe comsetics”, „Rolling Pin”, „Swiss Nature”, „Туристичка организација Србије”, „Travel Event Point” д.о.о., „Привредна комора Србије“.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).