Чувари наше традиције

Најбоље из Србије

28.09.2022. - 09:30

Чувари наше традиције

КУД Браничево. основано још 1985. године, постиже завидне резултате и достојно представља нашу културу у земљи и иностранству.

Културно уметничко друштво „Браничево“ из Браничева једно је од најстаријих друштава у општини Голубац, а последњих година једино регистровано и активно, које постиже завидне резултате и достојно представља општину у земљи и иностранству.
 
Чувари наше традиције

Приватна архива

„Ово културно-уметничко друштво основано је 1985. године, и од тада остварили смо велике успехе у бившој Југославији, као друго аматерско друштво у земљи.
 
Чувари наше традиције

Приватна архива

Сада имамо две секције, дечији ансамбл и ансамбл ветерана. Са децом имамо посебан приступ, јер су они наша будућност, али ту су ветерани да допуне све што је потребно. Оваква друштва су јако битна за децу и њихов развој јер окупљају децу различитог узраста и са различитих страна. Пробе и окупљања деце су стална, а осим игре на пробама имају и дружење, што говори о томе да је оваква активност добра не само здравствено, већ и за социјализацију деце. Доста путујемо, како по нашој земљи, тако и у иностранству, што доноси лепа искуства и успомене“- објашњава Слађана Гајић, а ми разговарамо у Дому културе у етно соби са сталном поставком коју су опремили мештани, где се налазе разни експонати, од којих су два најстарија, а то је разбој и колевка. Све у соби је ручне израде и од природних материјала.
 
Чувари наше традиције

Приватна архива

„Циљ и жеља нашег КУД-а је да деца стварају и шире пријатељства, одржавају контакте са члановима других друштава из наше земље и дијаспоре и тако чувају нашу традицију. Надамо се помоћи од Министарства културе и информисања да подржи пројекат „Промоција српске културе у Бечу“ која својим активностима подстиче и презентује културно стваралаштво припадника српског народа у иностранству, очување њиховог културног идентитета, а том сарадњом, повезује матицу и дијаспору. Суфинансирање је од великог значаја за будући рад КУД-а чији је циљ даље неговање и очување традиције и националног идентитета. На нама је, као и на целом друштву обавеза да дамо подршку ентузијазму, истрајности, квалитету и великом труду чланова, који дуги низ година показују кроз своје наступе уз осмехе на лицима“.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).