Мајстор брзине, понос Ужичана

Најбоље из Србије

30.09.2020. - 08:36

Мајстор брзине, понос Ужичана

Непоколебљивим стилом вожње аутомобилски ас Милован Веснић проноси славу свог Ужица, а његов клуб једини је професионални тим чија је комплетна екипа из Србије

Српски аутомобилски ас Mилован Веснић рођен је 29. фебруара 1976. године у Ужицу. Већ рођењем у седмом месецу показао је да ће бити неко ко у животу јако жури.
 
Та брзина му је до сада обезбедила 12 титула шампиона Србије и Југославије на кружним и брдским стазама. Два пута је био шампион ФИА Регионалног купа. Носилац је три признања Златна кацига, као и најпрестижнијег Дијамантска кацига. Милован Веснић је на европској аутомобилистичкој сцени до сада освојио пет шампионских титула Шампионата централне Европе, а 2019. године и титулу шампиона ТЦР Источна Европа.
 
Миловану, кога сви у Ужицу зову Микица, брзина је урезана и у генетски код. Његов отац Милун најтрофејнији је возач бивше Југославије. Био је 18 пута првак државе, два пута првак Балкана у релију, освојио је четири Златне кациге и први је освајач Дијамантске кациге у Југославији. Тријумфовао је у 150 трка. Милованова мајка Даница први је женски рели сувозач у историји југословенског аутомобилизма. Годинама је супругу Милуну била сувозач на рели тркама, а заједно су освојили шампионат Југославије и Србије.
 
Ретке су аутомобилске породице које се могу похвалити резултатима као Веснићи.
 
Мајстор брзине, понос Ужичана

Приватна архива

„Аутомобилизам је наш живот. То је више од такмичења. То је нешто што волиш и са том љубављу се рађаш. И тако је већ 45 година у нашој породици”, истиче српски аутомобилски ас Милован Веснић.
 
Милован Веснић 1994. године дебитује у тркачком аутомобилу и осваја вицешампионску титулу, да би већ наредне сезоне по први пут постао шампион, и то са 19 година.
„Када сам постао пунолетан рекао сам оцу да су трке мој сан, моја жеља. Није се изненадио, јер је предосећао да ће моје стално присуство на тркачкој стази предодредити моје животно опредељење”, присећа се Милован.
 
„Данас видим себе у њему и видим да ме је у свему премашио. О томе сања сваки отац”, истиче Милун Веснић.
 
Од 1997. године постоји АСК Веснић, који 2016. године у Србију доноси осам пехара са интернационалне сцене, што је за сада највећи клупски успех у историји српског ауто спорта. Веснићев тим је једини професионални српски тим са комплетном екипом из Србије, од вође тима, преко инжењера до механичара.
 
„Екипа је задужена за све припреме аутомобила за такмичење, давали смо и техничку подршку возачима из Србије, а у нашем тиму је био и возач из Пољске Јакуб Визомирски. Највише поверења имам у свој тим и та сарадња даје резултате”, наглашава Милован Веснић.
 
Српски аутомобилски ас из Ужица опробао се 2017. године и у Шампионату света где је возио само две трке. Од свог циља није одустао.
  
Мајстор брзине, понос Ужичана

Приватна архива

 „Амбиције су ми усмерене ка Шампионату Европе и Шампионату света у аутомобилизму. То је циљ ка коме идем”, поручује Милован Веснић.
 
Милован Веснић је, поред изузетне спортске професионалне каријере и узоран супруг Ивани и поносан отац Ђорђу и Николи, као и успешан бизнисмен, власник и менаџер ауто-сервиса који носи име његове славне породице.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).