Уметност у малом залогају

Најбоље из Србије

01.02.2021. - 09:32

Уметност у малом залогају

Војно лице Марко Миленковић већ деценију се бави хобијем, спремањем посластица, и ствара права уметничка дела од чоколаде

У Смедереву живи Марко Миленковић, официр Војске Србије, чија је друга љубав прављење „ремек дела“ од најфинијих белгијских чoколада. Његова машта, креативност и страст од колача и торти стварају права уметничка дела која пружају јединствено искуство неодољивих укуса.
 
Уметност у малом залогају

Приватна архива

Марко је већ тринаест година војно лице, а интересовање за кулинарство почело је још у детињству. Готово једну деценију из хобија спрема посластице. До нивоа елегантног посластичарства требало је много труда, рада, посвећености и искуства, с тим да ни у једном моменту није нарушен његов професионални рад у војсци.
 
Уметност у малом залогају

Приватна архива

Војска и кулинарство наизглед делују неспојиво, али дисциплина, прецизност и упорност су врлине које са собом носи још из Војне академије, а помогле су му у стварању уметности у малом залогају.
 
Уметност у малом залогају

Приватна архива

Да би дошао до овог нивоа стварања много је сати провео у раду и вежбању, пошто је самоук, све је сам радио без ичије стручне помоћи и адекватног школовања. Инспирација за изглед колача је тренутна и стварa се у моменту прављења. За њега су његова дела платно на коме слика бојама састојака које меша.
Уметност у малом залогају

Приватна архива

Од свог слатког царства направио је место где се уметност среће са задовољством. Његов рад доноси нешто потпуно ново у свету сладокусаца. Циљ Марковог рада, осим задовољства, је да Смедереву пружи дезерте којима се не могу похвалити многи градови у Србији.
 
Уметност у малом залогају

Приватна архива

Званично, има седам врста уметности, али нема одговора на питање где она почиње или престаје. Стварање колача и торти његова је уметност коју негује и обогаћује љубављу, креативношћу и естетиком.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).