Саопштења

06.01.2024. - 07:30

Божићна честитка

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас божићну честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару. У честитки се каже: 

„Вама, епископима, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве срдачно честитам Бадњи дан и Божић, уз искрену жељу да велики празник прославите у миру, радости и благостању.
 
Прослављање Божића у нашем народу има дубок духовни и историјски корен који је поносно негован и преношен с генерације на генерацију. Чврсту наду и надахнуће улива сазнање да у нашој Србији, земљи мира, солидарности и напретка, уз пуно разумевања и поштовања, саборно чувамо трајне хришћанске вредности које су наш народ столећима окупљале и уједињавале.
 
Српска православна црква има немерљиву и јединствену улогу у очувању нашег богатог духовног и културноисторијског наслеђа. Она је пример посвећености у служењу народу, у бризи о његовом образовању, духовном и моралном напретку.
 
Духовна снага нашег народа и Српске православне цркве, посебно је изражена на нашем страдалном Косову и Метохији, на којем чувамо српски народ и нашу државу Србију у целини, која ће наставити да снажно помаже и улаже у наше светиње, јер нам је света дужност да се Пећка кандила никада не угасе.
 
Изражавам Вам, Ваша Светости, дубоку захвалност за неуморни труд и огроман доприносу развоју конструктивног дијалога између Српске православне цркве и наших државних институција, уз уверење да је он на добро свим нашим грађанима.
 
Искрено Вам желим успех у одговорној патријарашкој служби, уз радосни поздрав: Мир Божији, Христос се роди!
 
Београд,
06. јануар 2024. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).