Саопштења

23.07.2019. - 14:49

Честитка новом премијеру Велике Британије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку Борису Џонсону, којег је Конзервативна партија изабрала да буде нови британски премијер, у којој му, између осталог, жели успех у раду и каже:

“Ваш избор сведочи о великом поверењу, које је указано колико Вашем искуству, толико и идејама да одговорите на изазове са којима се суочава Велика Британија. Уверен сам да ћете, како сте и сами рекли, донети нову енергију Вашој земљи и повести је сигурним путем напретка.
 
У мени ћете имати поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње наших двеју земаља. Надам се зато да ћете Ви бити први британски премијер који ће посетити Србију, после безмало четрдесет година. Вашом посетом потврдили бисте да је жеља за јачим и богатијим српско-британским везама обострана, што би ми у Србији поштовали и ценили.
 
Поштујући допринос Велике Британије Берлинском процесу и сарадњи на Западном Балкану, желим да још једном истакнем да ће Србија, водећи политику мира, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак Србије и региона. У исто време желим да захвалим британској влади што је пројектима попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, подржала процес реформи у Србији,“ наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
Београд,
23. јул 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.