Саопштења

10.06.2020. - 18:09

Честитка поводом Дана Русије

На данашњем пријему у Амбасади Руске Федерације, поводом обележавања Дана Русије, председник Републике Србије Александар Вучић уручио је амбасадору Александру Боцан-Харченку честитку за председника Владимира Путина. У честитки се каже:

„Поштовани господине председниче, драги пријатељу,
 
Вама и братском руском народу срдачно честитам Дан Русије – народни празник мира и слободе, у славу савремене руске државе.
 
Дан Русије искрено уважавају и ваши истински пријатељи, као што смо ми у Србији, ми, који поштујемо вишевековну славну историју Русије, у коју су уткани херојство и победе многих генерација, док се, у исто време, радујемо успесима данашње Русије. Зато Вам, на данашњи празник, желим да наставите да водите руску државу и руски народ путем благородне будућности.
 
Стратешко партнерство Србије и Русије и чврсто пријатељство наших двају братских народа су засновани на међусобном поштовању и поверењу, на односу који се и на српском и на руском слично каже – часна дружба. Србија ће наставити да развија разноврсну сарадњу са Русијом, на добробит свих наших грађана.
 
Искрено смо захвални за активну подршку Русије државним и националним интересима Србије на принципима међународног права и правде. Србија је привилегована најближим пријатељством са Русијом, као што сам и ја почаствован нашим личним односом међусобног уважавања.
 
Дозволите да Вам и овом приликом захвалим за позив за јубиларну Параду победе 24. јуна. Велика је част учествовати на прослави 75-годишњице победе над фашизмом. Поносећи се чињеницом да су српски и руски народ, привржени слободарскоj традицији, у Другом светском рату били на истој страни права и правде, задатак нам је да се боримо против прекрајања историје. Не постоји важнија мисија од очувања тешко стечене слободе, мира и стабилности и борићемо се да истина опстане.
 
До скорог виђења, примите, поштовани председниче, срдачне поздраве и изразе мог посебног уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
 
Београд,
10. јун 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).