Саопштења

23.04.2023. - 10:35

Честитка поводом Дана Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Милошу Вучевићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. У честитки се каже:

„Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април Дан Војске Србије.
 
У спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, кључни тренутак за почетак стварања модерне српске државе и војске, прослављамо највећи војни празник - Дан Војске Србије.
 
Војска Србије данас је фактор стабилности у земљи и читавом региону и незаобилазан чинилац научног, технолошког и сваког другог вида развоја Србије. Више од два века у њу је и даље уткана душа народа из ког је поникла, испуњена поносом, достојанством и истрајношћу.
 
Причињава ми неизмерно задовољство, као председнику и врховном команданту Војске Србије, интересовање и одзив младих људи на конкурсе за пријем у јединице Војске Србије што је показатељ да смо на правом путу.
 
Захваљујући модернизацији и опремању наше војске, можемо са поносом да кажемо да имамо јаку Војску Србије, јачу него икала до сада, а још поноснији можемо бити на наше припаднике Војске који су у овој години постигли значајне резултате у обуци и оспособљавању нових војника и успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије.
 
Снажна војска огледало је јаке државе, способна да заштити своју земљу и народ и обезбеди им сигурност и слободу, јер од тога не постоји ништа светије и часније.
 
Поштовани припадници Војске Србије,
 
Честитам вам Дан Војске највећи војни празник, уверен да ћете као и ваши преци корачати уздигнуте главе и знати да осветлате образ својој отаџбини, својој Србији и будете достојни свог позива.
 
Живела Војска Србије!
 
Живела Србија!“
 
 
Београд,
23. април 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).