Саопштења

03.10.2019. - 07:00

Честитка председнику и канцеларки Савезне Републике Немачке

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честиткy председнику Савезне Републике Немачке Франк-Валтеру Штајнмајеру и канцеларки Ангели Меркел, у којој се каже:

“Примите искрене честитке поводом Дана немачког уједињења, уз најбоље жеље за напредак Ваше земље и добробит њених грађана.
 
Уверен сам да ће немачка држава, која је храбрим одлукама и мудрим решењима својих лидера увек знала да надвлада велике изазове, наставити да ниже успехе на којима се темељи и благостање Европске уније, у којој и Србија жели да добије место.
 
Србија ће увек бити искрен пријатељ и поуздан партнер Немачкој, како кроз своје напоре да примени европске вредности, постане уређена и успешна земља и заслужи чланство у Европској унији, тако и кроз залагање да, политиком мира и сарадње, одржи стабилност у региону, а коју значајно помаже Берлински процес.  
 
Стало нам је до стабилности на Западном Балкану, јер је она услов сваког напретка региона, а пре свега економског развоја Србије. Желим и овом приликом да истакнем да развој српске економије великим делом почива на немачким инвестицијама и добром пословању немачких компанија, које у нашој земљи запошљавају око 60.000 радника. Верујем да је снажан замах наше економске сарадње резултат и већег угледа Србије у Немачкој, као и међусобног поверења, због којег су наши билатерални односи на највишем нивоу у историји.
 
Велики немачки писац Гете се још давно дивио ликовима у српској епској књижевности, који, како је говорио, заслужују поштовање „због верности себи и неодступања од своје вере у идеје и завештања предака“. И данашња Србија је верна идејама – идејама мира, стабилности, сарадње, економског просперитета и напретка на европском путу и увек можете да се ослоните на нашу поузданост у њиховом остваривању.
 
Уз срдачне подраве и искрену жељу да Вас угостимо у Србији, примите  изразе дубоког уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,
3. октобар 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.