10.06.2020. - 09:58

Писмо захвалности генералном секретару Лиге муслиманског света

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас писмо захвалности генералном секретару Лиге муслиманског света Мухамеду бин Абдулкериму Ел-Иси, у коме се каже:

"Екселенцијо, уважени генерални секретару Лиге муслиманског света,

Са великом захвалношћу сам примио вест да је Лига муслиманског света – Рабита поново, као потпору грађанима Републике Србије за борбу против ширења корона вируса и заразне болести COVID-19, упутила великодушну помоћ од 300 хиљада америчких долара, колико је упутила и пре два месеца.

Моја захвалност је утолико већа што је ова помоћ дошла неочекивано. Привилеговани смо тиме што сте, у тренуцима највећег изазова за свет, показали бригу за Србију и заувек ћемо да поштујемо исказану солидарност.

Поздрављам активности Лиге муслиманског света са циљем промоције толеранције, међуверског дијалога и поштовања људских права. Традиција и култура различитих исламских земаља су нам блиске и верујем да ћемо у будућности да оснажимо нашу сарадњу. Склад и једнакост међу нацијама и религијама су истинске вредности које Србија и Ваша организација искрено деле.

Уз срдачне поздраве, примите, екселенцијо, изразе мог уважавања."

Београд,
10. јун 2020. године
Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.