tan2016-1-11_14112464_2.jpg

11.01.2016. - 18:48

Председник Николић са делегацијом кинеске инвестиционе групе „HONG KONG VSA INTERNATIONAL INVESTMENT“

Београд, 11. јануар 2016. године - „У последње три и по године Србија је, у сарадњи са домаћим и страним компанијама, створила повољан пословни амбијент како би остварила најбоље могуће услове за прилив нових инвестиција“, истакао је данас у Београду председник Републике Србије Томислав Николић током састанка са делегацијом кинеске инвестиционе групе „HONG KONG VSA INTERNATIONAL INVESTMENT“, коју је предводио генерални директор Јинг Гуопинг.

Председник Николић је рекао да је наша земља одлична дестинација за кинеске инвестиције, јер може да понуди врхунске услове пословања и стручну и образовану радну снагу. Односи Србије и Кине су тренутно на највишем могућем нивоу и то представља додатни подстицај за заједничке пројекте, истакао је председник Републике.

Господин Јинг је рекао да је инвестициона група коју представља веома заинтересована за улагање у експлоатацију природних ресурса, којима је Србија изузетно богата, као и за извоз на трећа тржишта у кооперацији са српским компанијама. Он је додао да кинеске компаније знају да Србија има повлашћени приступ на бројна светска тржишта и да је то изузетно значајно за будућу сарадњу њихове инвестиционе групе са српским предузећима.