tan2015-5-11_11344625_0.jpg

11.05.2015. - 16:18

Председник Николић са генералом Мин Аунг Хлаингом

Београд, 11. мај 2015. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са начелником Здруженог генералштаба Оружаних снага Републике Мјанмарске Уније, старијим генералом Мин Аунг Хлаингом.

У пријатељском разговору председник Николић је изразио жељу да се сарадња између Србије и Мјанмарске Уније поново врати на ниво на коме је некада била и подсетио је свог госта на податак да је наша земља некада у Мјанмарску Унију извозила скоро комплетну годишњу производњу вагона. Председник Републике је истакао да је време показало да је била грешка то што је наша земља запоставила своју улогу у Покрету несврстаних и да ћемо интензивно настојати да са Покретом успоставимо тесне везе, пошто смо сада само у статусу посматрача.
Преневши поздраве председника Мјанмарске Уније и позив председнику Николићу да посети њихову земљу, старији генерал Мин Аунг Хлаинг је рекао да је његова земља заинтересована за унапређење економске сарадње са Србијом, пре свега на пољима рударства и енергетике. Он је рекао да потпуно разуме и подржава настојање Србије да очува свој територијални интегритет и да разговорима реши сва спорна питања која постоје са администрацијом у Приштини.