grb.jpg

Саопштења

14.09.2012. - 00:00

Председник Николић са Мерли Ворлик, амбасадором САД-а

Председник Републике Србије Томислав Николић примио је данас у Београду у опроштајну посету Њену Екселенцију Мерли Ворлик, досадашњег амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији.

Председник Републике изразио је том приликом саучешће америчком народу због недавних убистава америчких дипломата у Либији. Председник Николић је рекао да Америка може много да помогне Србији, као и да је наша земља спремна да унапреди разговоре са привременим властима у Приштини, у циљу побољшања живота свих грађана Косова и Метохије, без задирања у суверенитет и територијални интегритет Србије. 

Амбасадорка Ворлик још једном је председнику Николићу потврдила да су Сједињене Америчке Државе пријатељ Србије и додала да постоје области, попут телекома или енергетике, где би постигнути споразуми између Београда и Приштине могли бити корисни за све грађане. Она је такође рекла да јој је жао што одлази у тренутку када се Србија суочава са великим економским проблемима, али да би борба против корупције, која је започета, као и почетак стабилизације економске ситуације у нашој земљи, могли бити позитиван знак америчким инвеститорима да је Србија земља која је безбедна за улагања. Амбасадорка Ворлик је додала да би америчке фирме биле заинтересоване да улажу у еколошке изворе енергије у Србији, попут изградње електрана на ветар. Она је нагласила и да Америка наставља да подржава Србију на њеном путу европских интеграција.

Председник Николић захвалио се амбасадорки Ворлик на досадашњој сарадњи и изразио наду да ће подједнако квалитетна бити и сарадња са новим амбасадором Сједињених Америчких Држава.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.