26645532_b.jpg

18.10.2016. - 22:27

Председник Николић са победницима такмичења „Шта знаш о саобраћају“

Београд, 18. октобар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са децом која су победила на републичком такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ и освојила 4. место на Европском такмичењу у познавању саобраћајних прописа.

У срдачном сусрету, председник Николић је честитао својим гостима на постигнутим резултатима, рекавши да су они још један пример како Србија може да буде међу најбољима у Европи, само ако се уложи труд и ако смо сви сложни. Он је посебно указао на значај тимског рада, што су ова деца на најбољи начин демонстрирала на Европском такмичењу, као и на потребу да се озбиљно схвати учење саобраћајних прописа, како би се избегле трагичне ситуације у којима страдају они који би требало да представљају будућност нашег народа.
Генерални секретар Ауто-мото савеза Србије, Предраг Ђурђев, истакао је да „нулта стопа“ настрадалих у саобраћају није неостварив циљ и да управо такмичења као што је „Шта знаш о саобраћају“ морају да служе образовању најмлађих учесника у саобраћају, како би били што безбеднији и одговорнији.