23.06.2017

Председник Републике Србије Александар Вучић је разговорао са министром спољних послова Грузије Михеилом Џанелидзеом

Председник Републике Србије Александар Вучић је разговорао са министром спољних послова Грузије Михеилом Џанелидзеом, изразивши задовољство што две земље развијају добре односе, чији је показатељ и присуство високе делегације Грузије на данашњем свечаном пријему.

Министар Џанелидзе изразио је задовољство што представља Грузију на свечаности поводом инаугурације и уручио писмо премијера Георгија Квирикашвилија у коме се изражава жеља за успешан мандат председника Вучића, током којег очекује продубљивање политичких односа двеју земаља које би довело и до проширења економске сарадње. Он је пренео позив српском председнику да посети Грузију.

Председник Вучић је подсетио на састанак који је имао са премијером Квирикашвилијем током овогодишњег Светског економског форума у Давосу и заједничку иницијативу да се ради на јачању економске сарадње. Зато је поновио позив да привредници из Грузије посете Србију и са српским колегама размотре могућности за инвестирање у обе земље. 

Председник Вучић и министар Џанелидзе су се сагласили да су туристички потенцијали двеју земаља велики и да би успостављање директног лета између Београда и Тбилисија, уз довршетак процеса визне либерализације, допринело развоју туризма.

Председник Вучић захвалио је Грузији на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв Косова.