Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Државе Кувајт

26.09.2022. - 13:25

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Државе Кувајт Фаиза Меџбела ел Мутеирија.

Уз срдачну добродошлицу амбасадору Ел Мутеирију и најбоље жеље за успешан рад у Београду, председник Вучић је истакао заинтересованост Србије за наставак унапређења сарадње и интензивирање политичког дијалога, кроз размене посета на високом и највишем нивоу, што би додатно допринело развоју економских односа.

Председник Вучић и амбасадор Ел Мутеири су изразили жељу за свеукупним унапређењем економске и сарадње на свим пољима, с акцентом на пољопривреди и то кроз заједничка улагања, као и привреди, енергетици и у области туризма.

Амбасадор Ел Мутеири подсетио је на дугу традицију пријатељских односа Србије и Кувајта, како на политичком плану, тако и у свим другим областима, напомињући да се радује прослави 60. годишњице успостављања дипломатских односа које Србија и Кувајт заједно обележавају следеће године.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

26. септембар 2022. године