Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Ангола

Саопштења

16.09.2020. - 11:12

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Анголе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Републике Анголе Алсина душ Презереша Изате Франсишка да Консеисаоа и пожелео му добродошлицу и успех у раду.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће имати прилику да, кроз сарадњу са амбасадором да Консеисаом, доприноси унапређењу односа двеју земаља. Он је подсетио да су дипломатски односи Београда и Луанде успостављени пре четрдесет пет година и да се обе земље поштују и негују традиционално пријатељство из времена некадашње Југославијe и чланства у Покрету несврстаних.
 
Председник Вучић је нагласио да је један од спољнополитичких приоритета Србије јачање сарадње са Комисијом Афричке уније.
 
Председник Вучић је замолио амбасадора да Консеисаоа да руководству Анголе пренесе захвалност за разумевање за ставове Србије, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље. Он је додао да ће Србија на исти начин подржавати територијални интегритет и суверенитет Анголе.
 
Амбасадор да Консеисао је рекао да је један од приоритета његове дипломатске мисије у Србији да повећа економску сарадњу двеју земаља и заинтересује српске инвеститоре за улагања у Анголи.
 
Председник Вучић је подсетио да је, као министар одбране, посетио Анголу 2013. године и да се тада уверио да има много неискоришћених могућности за сарадњу, посебно у области пољопривреде и грађевинарства, као и за војно-техничку сарадњу. С тим у вези је рекао да треба предузети кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, као и за ширење уговорне регулативе.
 
Двојица саговорника су се сагласили да би чешћа размена званичних посета допринела и приближавању народа Србије и Анголе. Председник Вучић је замолио анголског амбасадора да пренесе позив председнику Лоренсу да посети нашу земљу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. септембар 2020. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.