17.07.2017

Председник Вучић присуствовао је потписивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и компаније Циско (Cisco)

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас потписивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и компаније Циско (Cisco). Меморандум су потписали амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Ђерђ Матковић и виши потпредседник за односе са владама и заједницама у компанији Циско Мајкл Тимени.

Овај меморандум подвлачи намеру две стране да отпочну разговоре у циљу постизања договора о програму националне агенде за убрзавање дигитализације (ЦДА). Достизање овог програма може представљати стратешки потез и изградити дугорочно партнерство које би, кроз убрзање националне агенде за дигитализацију, помогло расту БДП-а, отварању нових радних места и обезбедило иновације и образовање у јавном и приватном сектору.

Циљ овог меморандума је да се ради на приступу који би представљао заједничко власништво обе стране и који би помогао у привлачењу страних директних инвестиција, јачању економског развоја, задовољењу низа друштвених циљева, пружању могућности млађим грађанима да учествују у дигиталној економији, подстицању дигиталних иновација и конкурентности и створило простор за извозно оријентисане и на знању засноване могућности.

Вашингтон, 17. јул 2017.