22.08.2017

Председник Вучић са амбасадором Дитманом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачке Акселом Дитманом са којим је разговарао о унутрашњем дијалогу о Косову, наставку разговора са Приштином, владавини права, успостављању институција и њиховом бољем раду и европском путу Србије.

Председник Вучић истакао је важност унутрашњег дијалога о Косову, као и наставку дијалога са Приштином у циљу успостављања дугорочног мира у региону. „Уколико успемо да успоставимо боље српско-албанске односе, овај регион имеће бољу будућност“, закључио је председник Вучић.

Позив на унутрашњи дијалог је озбиљан и одговоран потез, истакао је амбасадор Дитман.

Тема разговора била је и економска ситуација у Србији, која је без обзира на проблеме изазване временским непогодама, задовољавајућа. Фискална консолидација је успешно спроведена, а суфицит на данашњи дан износи 670 милиона евра.

Двојица саговорника поздравила су све веће присуство немачких компанија у Србији, а амбасадор Дитман је предложио отварање катедре за германистику на Филозофском факултету у Нишу јер ће то помоћи образовању нових кадрова за потребе немачких компанија.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.