08.08.2017

Председник Вучић са амбасадором Државе Катар

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Државе Катар шеика Мубарака бин Фахада Ал Танија.

Током разговора је констатовано да постоје добра искуства у економској сарадњи двеју земаља, али да је она још скромна уз много неискоришћених могућности. Двојица саговорника су изразили наду да ће ступање на снагу Споразума о економској, трговинској и техничкој сарадњи, као и Споразума о узајамном подстицању и заштити улагања, дати подстрек развоју економских веза. На састанку је договорено да делегација српских привредника прихвати позив Катара и почетком септембра посети ту земљу ради унапређења сарадње.

Амбасадор Ал Тани је упознао председника Вучића и са ставовима Катара поводом актуелне кризе у Персијском заливу. Председник Вучић је рекао да Србија с пажњом прати развој ситуације, имајући у виду пријатељске односе са заливским земљама. Српски председник је пожелео становницима тог региона мир и стабилност и изразио наду да ће кроз преговоре бити нађено мирно решење за кризу.

Амбасадор Ал Тани је председнику Вучићу уручио писмо којим га емир Државе Катар позива да Србија пружи подршку катарском кандидату доктору Хамаду Ал Куварију за позицију генералног директора Унеска.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
08. август 2017.