17.07.2017

Председник Вучић са копредседавајућим Српског конгресног кокуса

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Вашингтону радном ручку са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и конгресменом Емануелом Кливером.

Председник Вучић са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и конгресменом Емануелом Кливером

Председник Вучић обавестио је конгресмене о све већем присуству америчких компанија у Србији. Он је нагласио да је повећан ниво трговинске размене између Србије и САД, али да је то још увек недовољно и да морамо да радимо на бољем представљању инвестиционе дестинације Србије у САД.

Говорећи о ситуацији у региону, председник Вучић је истакао да Србија са Сједињеним Америчким Државама мора да ради на решењу косовског питања и смиривању ситуације у региону.

Током сусрета са конгресменима, председник Вучић разговарао је и о начинима за промену свеукупног имиџа Србије у САД, као и јачању рада српског кокуса.

„Трговинска размена је један од најважнијих сегмената у развоју односа двеју земаља, јер ту лежи обострани интерес“, истакао је конгресмен По и додао да су историја и економски односи добра база за унапређење наших односа.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Вашингтон,
17. јул 2017.