Председник Вучић са шефом Мисије ММФ-а

04.07.2017. - 17:54

Председник Вучић са шефом Мисије ММФ-а

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда Џејмсом Руфом. Састанку су присуствовали и премијер Ана Брнабић и министар финансија Душан Вујовић.

Шеф Мисије Џејмс Руф је оценио да су фискални резултати буџета Републике Србије одлични. Он је истакао да сви показатељи говоре о стабилном тренду раста економије Републике Србије, о чему сведочи и велики суфицит остварен у првих шест месеци текуће године.

Председник Александар Вучић је рекао да је, и поред одличних резултата остварених у првој половини ове године, као и током целокупног периода трајања аранжмана са ММФ-ом, ипак, делимично незадовољан развојем приватног сектора, малих и средњих предузећа.

Саговорници су на састанку разговарали и о пословању Електропривреде Србије. „Електропривреда Србије је поправила своје резултате у мају и јуну, али производња угља и струје и укупно пословање ЕПС-а у будућности морају бити неупоредиво бољи уз спровођење неопходних реформи у самој компанији“, нагласио је председник Вучић.

Посебна тема разговора биле су компаније у оквиру хемијског комплекса и позитивни трендови њиховог пословања кроз значајно смањење губитака и реструктурирање као припремних активности за приватизацију.

Током сусурета било је речи и о приватизацији Галенике и раписивању међународног тендера у најкраћем року.

Председник Вучић је још једном нагласио да Република Србија стоји чврсто на путу економских реформи, стабилне привреде и побољшања животног стандарда грађана.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
04. јул 2017.