02.08.2017

Председник Вучић састао се са директорком за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ Анђелином Ејхорст

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са директорком за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ Анђелином Ејхорст.

Двоје саговорника су дуже од четири сата разговарали о свим важним питањима за Србију и о путу Србије у Европску унију. Такође су анализирали ситуацију у региону и сагласили се око чињенице да су мир и стабилност на Западном Балкану најважнији предуслов за економски напредак. Српски председник и европска званичница дотакли су се свих тешких питања, као што је дијалог Београда и Приштине и однос Србије према Русији.

"Србија је посвећена томе да настави марљиво да ради на приближавању ЕУ. У исто време, Србија остаје снажно посвећена очувању своје независности, суверенитета и војне неутралности," рекао је председник Вучић.

Директорка у ЕЕАС Ејхорст је рекла да Европска унија у потпуности подржава председника Вучића и Србију у залагањима да земља и регион напредују на европском путу и правним и економским реформама.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ