06.06.2017

Председник Вучић састао се са регионалном директорком Светске банке, Елен Голдстин

Београд, 06 јун 2017. године- Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са регионалном директорком Светске банке за Југоисточну Европу Елен Голдстин.

Регионални директор Светске банке за Југоисточну Европу Елен Голдстин истакла је да Србија чврсто следи реформски пут и одлучна је у спровођењу договорених мера економске политике Владе, о чему сведочи и јучерашње саопштење Светске банке којим је Србији прогнозиран већи раст БДП за 0,2 процената више у односу на пројекцију Светске банке из јануара.

Председник Србије Александар Вучић захвалио се Елен Голдстин, којој је ово опроштајна посета, на личном доприносу у остваривању резултата спроведених реформи у Србији, као и на континуираној подршци у претходне три године. Он је изразио уверење да ће Србија наставити да развија стабилну пословну климу за привлачење страних инвестиција.

Председник Вучић и регионални директор Светске банке разговарали су и око даље подршке реформама у Србији, са посебним акцентом на реструктурирање јавних предузећа, великих система као што су ЕПС и Србијагас. Такође договорили су наставак сарадње Србије са Светском банком и у будућности.