Председник Вучић састао се са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији

Саопштења

19.09.2019. - 12:43

Председник Вучић састао се са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином о ситуацији на КиМ, поводом припреме извештаја генералног секретара УН о раду УНМИК, који ће бити представљен Савету безбедности у октобру.

Двојица саговорника су разговарали и о предстојећим изборима на Косову и Метохији. Председник Вучић је изразио очекивање да ће међународни представници помоћи да ти избори протекну мирно и да ће Срби моћи да искористе право да слободно бирају своје представнике, који ће да штите њихове интересе.
 
Председник Вучић је захвалио специјалном изасланику Танину за доследно залагање УНМИК за поштовање Резолуције 1244.
 
Председник Вучић је истакао да су седнице Савета безбедности, посвећене раду УНМИК, важне за Србију због одржавања континуитета разматрања питања КиМ, као и због редовног информисања о политичкој и безбедносној ситуацији, која је далеко од мирне и стабилне, уз честе напетости и инциденте. “Присуство УН, односно УНМИК, као и других међународних мисија на КиМ, више је него потребно као гаранција безбедности српског народа”, нагласио је председник Вучић.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
19. септембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.