04.07.2017

Председник Вучић упутио је честитку председнику Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу, у којој се каже:

„Поводом Дана независности Сједињених Америчких Држава желим да Вам упутим, у име грађана Републике Србије и у своје име, срдачне честитке и жеље за просперитет Ваше земље и благостање пријатељског америчког народа.

Дозволите ми да овом приликом изразим своју пуну спремност на сарадњу са Вама и званичницима Сједињених Америчких Држава на остваривању заједничких циљева. Уверен сам да ћемо у предстојећем периоду наставити са интензивним унапређењем и развијањем билатералне сарадње и партнерских односа наших држава, што ће допринети не само просперитету наших двеју земаља, већ и обезбеђивању дугорочне и одрживе стабилности региона Западног Балкана. Желео бих да поновим да Република Србија остаје снажно опредељена за наставак Бриселског дијалога и пуну имплементацију до сада договореног.

Република Србија препознаје и изузетно вреднује подршку коју доследно пружате нашим напорима у процесу европских интеграција и спровођењу унутрашњих реформи. Посебно бих истакао велико задовољство због унапређења економске сарадње и присуства бројних америчких компанија на нашем тржишту.

Желео бих да поновим да Република Србија и њени грађани остају привржени очувању цивилизацијских тековина и демократског поретка, мира и благостања свих народа света и борби са изазовима које носи данашње време“, наводи се у честитки председника Александра Вучића.