20.06.2012

Саопштење за јавност

У Београду су се данас састали Марко Ђурић, саветник председника Републике Србије и Роберт Купер, посредник Европске уније у дијалогу Београда и Приштине. Циљ сусрета био је упознавање српске стране са виђењем Европске уније досадашњег тока преговора и процеса имплементације постигнутих споразума између Београда и Приштине.

Представници Европске уније, предвођени господином Купером, поздравили су спремност српске стране да се преговорима на вишем нивоу све заинтересоване стране упусте у решавање кључних проблема везаних за јужну српску покрајину.

Саветник председника Републике Марко Ђурић посебно је истакао да је јако важно да најшира јавност Србије буде у потпуности информисана о свим аспектима постигнутих договора и политичке перспективе за решавање проблема Косова и Метохије. Разговори који су до сада вођени битан су елемент за постизање консензуса између релевантних политичких фактора у Србији по питању Косова и Метохије, што је један од циљева председника Републике Србије и битан предуслов за остваривање интереса Републике Србије на Косову и Метохији, рекао је Ђурић.

Са данашњег састанка послата је јасна порука да је апсолутни императив обезбеђивање мира и сигурности свих грађана који живе у јужној покрајини.