23.06.2017

Саопштење за медије - Ендру Лесли

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником генералног гувернера и премијера Канаде, парламентарним секретаром Министарства спољних послова Ендруом Леслијем.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником генералног гувернера и премијера Канаде, парламентарним секретаром Министарства спољних послова Ендруом Леслијем, изразивши му захвалност што је из Отаве допутовао да присуствује свечаном пријему поводом инаугурације. „То је доказ да је у току оживљавање искреног политичког пријатељства Србије и Канаде и да постоји обострани интерес за развој партнерских односа“, истакао је председник Вучић.

У разговору је констатовано да долази до прилива нових инвестиција из Канаде у Србију, али да канадским привредницима треба пружити више информација о нашој економској ситуацији и могућностима за улагање. Оцењено је да ће повезивању и бољем упознавању двеју земаља допринети и потписивање Споразума о ваздушном саобраћају, које се очекује до краја године.

Канадски званичник је честитао на отварању нових поглавља у преговорима са ЕУ и изразио подршку евроинтеграцијама Србије, које Влада у Отави види као гаранцију за унапређење односа двеју земаља, али и за стабилност и сарадњу у региону Западног Балкана.

Председник Вучић је замолио парламентарног секретара Леслија да гувернеру Џонстону и премијеру Трудоу пренесе честитке поводом 150 година од оснивања Канаде.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ