14.06.2017

Састанак председника Вучића и председника Бундестага СР Немачке

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са председником Бундестага Савезне Републике Немачке Норбертом Ламертом са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама и ситуацији у региону.

Председник Вучић је истакао значај јачања економских веза Србије и Немачке, нагласивши да је задовољан сарадњом двеју земаља и на политичком нивоу.

Осврнувши се на регион, председник Вучић је рекао да је ситуација компликована, али мирна, и да ће Србија учинити све да очува стабилност. Он је нагласио да ће резултати избора на Косову и Метохији довести можда и до нових тензија, истакавши да дијалог нема алтернативу и да је разговор једини начин за решавање свих проблема. "Остаћемо посвећени том процесу", закључио је председник Вучић. Он је додао да је Србија на европском путу и да је то спољнополитички приоритет који се неће мењати.

Председник Бундестага је рекао да Немачка цени приоритете које је председник Вучић истакао у свом инаугурационом говору, посебно политичке реформе, и нагласио да ће Србија добити од Немачке сву потребну подршку за те реформе у циљу напретка на европском путу.

Председник Вучић ће, након састанка, угостити председника Бундестага Норберта Ламерта на радној вечери у Вили „Мир“.