Састанак са амбасадорима земаља Квинте

Саопштења

08.05.2019. - 13:01

Састанак са амбасадорима земаља Квинте

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније, са којима је разговарао о састанку о Западном Балкану одржаном у Берлину прошле недеље, сусрету са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини, као и застоју дијалога са Приштином.

Разговор је био отворен, конструктиван и садржајан. Председник Вучић је рекао да се Србија, без своје кривице, налази у тешкој позицији и да не разуме ни увођење такси од стране Приштине, ни доношење нових резолуција против Срба и српског народа.

Састанак са амбасадорима земаља Квинте

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Преставници земаља Квинте и Европске уније позвали су председника Србије на уздржаност и наставак озбиљног и одговорног решавања проблема у региону у циљу пуне стабилизације политичких прилика. Председник Вучић је рекао да ће се Србија понашати рационално и озбиљно, те да ће, чим Приштина укине таксе, наставити разговоре са косовско-метохијским Албанцима под окриљем Европске уније.

Током састанка разговарало се и о владавини права и медијској стратегији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

8. мај 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.