gol9356.jpg

Саопштења

12.02.2020. - 12:20

Састанак са амбасадорком Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, која му је уручила писмо председника Си Ђинпинга. У писму се каже:

„Поштовани господине председниче,
 
Захваљујем на Вашем писму. Кина и Србија су добри пријатељи од узајамног поверења и подршке. Господине председниче, Ви и Влада Србије сте привржени принципу „Једне Кине“, што ја високо ценим. Придајем велику пажњу развоју односа између Кине и Србије. Спреман сам да заједно с Вама подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво. Желим Вам све најбоље“, наводи се у писму председника Сија.
 
Председник Вучић је захвалио на писму и рекао да он лично и сви у Србији са снажним саосећањем, али и огромним дивљењем, прате борбу председника Сија, кинеског руководства и пријатељског народа Кине са епидемијом корона вируса. „Напори без преседана које Кина улаже у спречавању даљег ширења вируса, изазивају дубоко поштовање. Уверени смо да ће Кина успети да се избори са овим изазовом и да ће из свега изаћи још снажнија“, рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је у име грађана Србије и у своје име, изразио дубоко саучешће породицама преминулих, као и солидарност са кинеским народом и спремност наше земље да, у складу са својим могућностима, упути помоћ.
 
Амбасадорка Чен је рекла да председник Си и кинески народ веома цене поруку охрабрења, коју је упутио председник Вучић. Она је рекла да се већ виде ефекти мера које предузима кинеско руководство у борби против болести.
 
Председник Вучић и амбасадорка Чен су разговарали и о реализацији конкретних заједничких пројеката у сарадњи двеју земаља.
 
Председник Вучић је рекао да је у сваком тренутку спреман да посети Кину и пружи подршку кинеском руководству и народу, као и то да се посебно радује својој скорој посети Кини и новом сусрету са председником Сијем на Деветом самиту Кине и земаља Централне и Источне Европе у Пекингу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
12. фебруар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).