Састанак са амбасадорком НР Кине

Саопштења

11.09.2020. - 10:44

Састанак са амбасадорком НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Kине Чен Бо и обавестио је о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу.

Председник Вучић је упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој подршци Kине територијалном интегритету и суверенитету Србије. Он је у исто време потврдио подршку Србије политици “једне Kине”.
 
Амбасадорка Чен је истакла да је став Kине према једнострано проглашеној независности Kосова чврст и  непромењив и да ће Kина наставити са међународном подршком Србији по том питању.
 
Председник Вучић је рекао да ће Србија чувати искрено пријатељство са Kином и наставити да развија билатералну сарадњу са Kином, као поузданим партнером, у свим областима, укључујући и област телекомуникација.
 
Председник Вучић и амбасадорка Чен су се сагласили да пројекти на којима Србија и Kина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању и свеобухватном стратешком партнерству, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују. У исто време су разговарали о будућим пројектима у области инфраструктуре и сагласили се да се све припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор добро одвијају.
 
Председник Вучић је, и током састанка са амбасадорком Чен, поновио одлучност Србије да задржи војну неутралност.
 
Београд, 11. септембар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).