Састанак са амбасадором Француске Републике

Саопштења

26.06.2019. - 11:53

Састанак са амбасадором Француске Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Републике Француске Фредериком Мондолонијем, са којим је разговарао о предстојећој посети француског председника Србији, ситуацији у региону и европском путу наше земље.

С обзиром на то да је предстојећа посета прва посета председника Француске Србији после осамнаест година, она ће представљати велики напредак у односима двеју земаља, истакао је председник Вучић и нагласио да ће, након француске стратегије о Западном Балкану, то значити изузетну прилику и за разговор о европским интеграцијама Србије.
 
Председник Вучић је истакао да ће током посете председника Макрона бити потписани многи важни уговори и споразуми о економској сарадњи, војнотехнички уговори и споразуми о сарадњи у области културе и спорта, као и многи инвестициони пројекти.
 
Посебно истакавши жељу за продубљивањем односа Србије и Француске, председник Вучић је нагласио да је посета председника Француске после осамнаест година велики напредак у односима двеју земаља.
 
Председник Вучић нагласио је да је Београд спреман за наставак дијалога, чим Косово укине антицивилизацијске и противправно уведене таксе, и додао да су једнострани потези Приштине, којим ризикују ескалацију сукоба и доводе у опасност мир и стабилност у региону, неприхватљиви.
 
Амбасадор Мондолони поздравио је приступ Србије у актуелној кризи у односима са Приштином, истакавши да Француска поздравља мирну реакцију српске стране. Он је нагласио да ће посета председника Макрона носити три поруке: унапређење економске сарадње, подршку реформама Србије и подршку нормализацији односа Београда и Приштине кроз дијалог.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
26. јун 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.