27.12.2017

САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАН ЕЛДАРОМ ХАСАНОВОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Азербејџан Елдара Хасанова, који му је пренео поздраве председника Илхама Алијева и његов позив за званичну посету тој земљи у првој половини следеће године.

Foto Tanjug Dimitrije Goll

Председник Вучић је са задовољством прихватио позив да посети Азербејџан, истакавши да су односи двеју земаља достигли ниво стратешког партнерства и тиме отворили бројне могућности за продубљивање економске сарадње. Српски председник и азербејџански амбасадор су се сагласили да је неопходно да две земље закључе и Споразум о слободној трговини, како би трговинска размена добила на замаху. Председник Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно инфраструктурним. Амбасадор Хасанов је рекао да постоји велики интерес азербејџанских компанија за пословање у Србији и да је то омогућено стварањем доброг пословног окружења у нашој земљи.

Председник Вучић је амбасадору Хасанову захвалио за предан рад на продубљивању односа двеју земаља. Он је изразио велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
27. децембар 2017.