Састанак са амбасадором Републике Белорусије

Саопштења

15.06.2020. - 13:31

Састанак са амбасадором Републике Белорусије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Белорусије Валерија Бриљова, са којим се сагласио да се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, захваљујући и интензивнијем политичком дијалогу на највишем нивоу.

Председник Вучић је рекао да је јак импулс развоју српско-белоруских веза дала прошлогодишња званична посета председника Лукашенка, доследног и поузданог пријатеља наше земље. Он је нагласио да се то пријатељство посебно манифестује снажном подршком Белорусије територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је замолио амбасадора Бриљова да упути поздраве председнику Лукашенку.
 
Двојица саговорника су констатовали да је, после епидемије корона вируса, најважније усмерити активности на друштвени и економски опоравак. Председник Вучић је изразио спремност да, уколико је потребно и у оквиру постојећих могућности, Србија упути медицинску помоћ Белорусији.
 
Председник Вучић и амбасадор Бриљов су разговарали о конкретним корацима за јачање економске сарадње. Амбасадор Бриљов је изнео неколико предлога за сарадњу српских и белоруских компанија, као и за пласман српских производа на белоруско тржиште, што би увећало спољнотрговинску размену.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
15. јун 2020. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.