Састанак са амбасадором Републике Италије

Саопштења

05.04.2021. - 09:17

Састанак са амбасадором Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, са којим се сагласио да је прошлонедељна посета шефа српске дипломатије Николе Селаковића Риму потврдила блискост двеју земаља и висок степен међусобног разумевања.

Председник Вучић и амбасадор Ло Кашо су изразили наду да ће епидемиолошка ситуација омогућити да ове године буде одржана четврта заједничка седница влада, јер би дала снажан подстицај свестраној сарадњи двеју земаља.
 
С тим у вези је италијански амбасадор честитао српским властима на одличним резултатима у вакцинацији становништва, који наилазе на признање широм света. Амбасадор Ло Кашо је истакао солидарност наше земље са регионом као пример доприноса стабилности на Западном Балкану и поновио захвалност Италије за медицинску помоћ, коју јој је Србија пружила у најтежим тренуцима.
 
Председник Вучић је рекао да је солидарност Србије са регионом одраз њене одговорности и жеље да сарадња буде основ напретка Западног Балкана. Он је истакао да је Италија међу најважнијим партнерима Србије, како билатерално, тако и у спровођењу регионалне политике. Председник Вучић је изразио захвалност за подршку Италије европском путу Србије.
 
Амбасадор Ло Кашо је потврдио да је Италија заговорник уласка Србије у Европску унију и да је спремна да помогне да буду спроведене реформе, неопходне за евроинтеграције. Двојица саговорника су, с тим у вези, разговарали о потреби да се убрза рад на реформама у области владавине права и медија.
 
На састанку се разговарало и о дијалогу Београда и Приштине, при чему је председник Вучић истакао да је Србија спремна на дијалог и компромис као начин решавања отворених питања.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
5. април 2021. године
 

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.