Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Саопштења

05.02.2020. - 12:29

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора САД Ентонија Годфрија, који му је уручио личну честитку председника Доналда Трампа поводом Дана државности Републике Србије

Председник Вучић је захвалио на ангажовању председника Трампа и америчке администрације, а посебно специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине амбасадора Ричарда Гренела, као и на томе што разумеју потребе људи у региону, које се тичу побољшања животног стандарда и бољег економског и инфраструктурног повезивања.
 
Амбасадор Годфри је упознао председника Вучића са предлогом председника Трампа за решење израелско-палестинског спора. Председник Вучић је рекао да Србија, као земља заинтересована за стабилан Блиски исток, поздравља напоре и енергију које председник Трамп улаже у постизање напретка у налажењу решења за тај дуготрајан спор.
 
„Србија је посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином и жели трајно и одрживо решење, које би донело стабилност и напредак свима. На лидерима Израела и Палестине је да утврде да ли предлог председника Трампа може да задовољи тежње двају народа. Као чланица Уједињених нација, Србија поштује све резолуције те организације које се односе на израелско-палестински конфликт и подржава дијалог, противећи се једностраним мерама било које од страна. Замрзнути конфликти нису подлога за преко потребан мир и стабилност и надамо се да ће две стране у будућности наћи начин да постигну договор, који ће да води ка мирнијем и стабилнијем Блиском истоку и бољем животу свих људи у том региону“, рекао је председник Вучић.
 
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изразио је захвалност што Србија поздравља напоре председника Трампа за проналажење решења израелско-палестинског спора, као и допринос Србије у очувању регионалног мира и стабилности. Он је истакао да је поносан на Србију због одлуке да обнови железничке везе са Приштином и тиме олакша трговину и инвестиције.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
5. фебруар 2020. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).