Састанак са министром спољних послова Републике Азербејџан

Саопштења

07.11.2023. - 11:42

Састанак са министром спољних послова Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Азербејџан Џејхуна Бајрамова.

Председник Вучић и министар Бајрамов су са задовољством констатовали да су билатерални односи на веома високом нивоу, утемељени на традиционално пријатељским везама, међусобном поверењу и привржености поштовању основних принципа међународног права.
 
Председник Вучић је изразио посебну захвалност због недвосмисленог става Републике Азербејџан по питању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.
 
Преносећи поздраве председника Алијева, министар Бајрамов је изразио поштовање за независну спољну политику наше земље, као и за одличне резултате српске економије.
 
Током сусрета било је речи и о економској сарадњи двеју земаља, којој би свакако допринело и отварање редовне авионске линије између Београда и Бакуа.
 
Председник Вучић и министар Бајрамов разговарали су и о енергетској ситуацији. Тим поводом, председник Вучић је указао на то да Србија изградњом гасне интерконекције са Бугарском постаје део Јужног гасног коридора и да ће јој уговор о куповини гаса из Азербејџана помоћи да осигура енергетску безбедност.
 
Председник Вучић је изразио наду да ће председник Алијев посетити Србију поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска. Том приликом био би одржан и састанак Савета за стратешко партнерство Србије и Азербејџана, што би пружило нове могућности за остваривање кључних заједничких интереса двеју земаља.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
07. новембар 2023.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).