Састанак са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејом

Саопштења

14.09.2020. - 14:28

Састанак са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом светошћу патријархом српским г. Иринејем. У отвореном и садржајном разговору председник Вучић је известио патријарха о преговорима о Косову и Метохији, који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима. Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској али и другим деловима Босне и Херцеговине.

Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних појеката за будућност Србије, а Његова светост патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапрећење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији 10 општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду и две велике ковид болнице у Београду и Крушевцу. Председник је напоменуо да је реч само о првој фази, те да је у плану реконструкција још 30 општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу.
 
Састанку су присуствовали викарни епископ ремезијански г. Стефан, лични секретар патријарха Г. Дејан Накић и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић.
 
Београд, 14. септембар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).