Састанак са МСП Републике Казахстан

29.11.2023. - 13:03

Састанак са потпредседником Владе и МСП Републике Казахстан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Казахстан Мурата Нуртлеуа и истакао да је Србија чврсто опредељена за даљи развојс веобухватне сарадње са Казахстаном. Председник Вучић је изразио задовољство што од 2019. године и Казахстан има амбасаду у Србији, која значајно доприноси приближавању двеју земаља.

Током састанка, председник Вучић је изразио захвалност на подршци пријатељског Казахстана очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије и тиме показаној привржености начелима међународног права.

Саговорници су разговарали и о сарадњи у домену инвестиција, енергетике, одбране и наменске индустрије, пољопривреде, туризма и других области од обостраног интереса.

Министар Нуртлеу је рекао да је Србија близак партнер Казахстану, али да још има неискоришћених могућности за сарадњу у различитим областима.

Председник Вучић је, такође, прихватио позив да посети Казахстан, који му је упутио председник Касим Жомарт Токајев.

Двојица саговорника су размотрили и различита глобална питања.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
29. новембар 2023. године