Састанак са председником Демократске Републике Конго

Саопштења

25.09.2019. - 19:16

Састанак са председником Демократске Републике Конго

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са председником Демократске Републике Конго Феликсом Антоаном Чисекедијем Чиломбом, са којим је разговарао о могућностима за успостављање јачих веза између двеју земаља, имајући у виду историју добрих односа Београда и Киншасе из времена почетака Покрета несврстаних земаља.

Председник Вучић је захвалио председнику Чиломбу на принципијелном ставу да ДР Конго не признаје самопроглашену независност тзв. Косова, који посебно долази до изражаја кроз гласање против чланства тзв. Косова у међународним организацијама.
 
Двојица саговорника су се сагласили да највеће могућности за сарадњу леже у области пољопривреде, енергетике, здравства и образовања. Председник Вучић је рекао да студенти из ДР Конга могу да користе стипендије из програма "Свет у Србији" за школовање у нашој земљи.
 
Председник Чиломбу је рекао да је данашњи састанак за њега сигнал да Србија жели чвршће везе са ДР Конгом и прихватио позив председника Вучића да ускоро званично посети нашу земљу.
         
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Њујорк,
25. септембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.